Οι <<Μαμάδες-Μέλλουσες Μαμάδες>> δημιουργήθηκαν στο facebook και στη συνέχεια σαν Blog,τον Δεκέμβρη του 2010!
Σας περιμένουμε λοιπόν και 'σας στην όμορφη παρεϊτσα μας https://www.facebook.com/#!/groups/Mamades.MellousesMamades/
--------------------------------
E-mail επικοινωνίας:
Vivi911947@hotmail.com
--------------------------------

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

7 βασικά βήματα για να γίνετε ευτυχισμένη!:)

Θέλετε να γίνετε ευτυχισμένες?
Η ευτυχία είναι ένα θέμα εντελώς υποκειμενικό,ωστόσο θα λέγαμε ότι υπάρχουν ορισμένοι αντικειμενικοί παράγοντες που είναι ίδιοι για όλους τους ανθρώπους και επηρεάζουν τον βαθμό ευτυχίας τους!


Προσέξτε την υγεία σας!
Η υγεία είναι το παν. Δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι καταλαβαίνουν πόσο πολύτιμη είναι μόνο όταν την χάσουν. Όταν λέμε υγεία δεν αναφερόμαστε μόνο σε αρρώστιες. Η καλή υγεία περιλαμβάνει υγιεινή διατροφή και γυμναστική. Επίσης περιλαμβάνει τη διατήρηση του ιδανικού βάρους. Οι γυναίκες που τρώνε σωστά και που γυμνάζονται κατά κανόνα είναι πιο ευδιάθετες, έχουν περισσότερη ενέργεια και ζωντάνια από τις γυναίκες που δεν προσέχουν την διατροφή τους και που κάθονται πολλές ώρες στον καναπέ του σπιτιού τους. Εκτός αυτού, η υγιεινή διατροφή βοηθάει στη διατήρηση του ιδανικού βάρους με αποτέλεσμα η γυναίκα να αισθάνεται καλύτερα με τον εαυτό της και να έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση. Όλοι αυτοί οι παράγοντες "καλής υγείας" επηρεάζουν άμεσα την ευτυχία της γυναίκας.


Σταματήστε τις συγκρίσεις!
Τις περισσότερες φορές το πόσο ευτυχισμένη είναι μια γυναίκα έχει να κάνει με τον τρόπο που σκέφτεται. Πολλές γυναίκες έχουν συνηθίσει να συγκρίνουν τον εαυτό τους με άλλους ανθρώπους. Η αλήθεια είναι ότι κάθε είδους σύγκριση μόνο δυστυχία μπορεί να φέρει. Ο λόγος είναι ότι πάντα υπάρχουν πιο όμορφοι άνθρωποι από εμάς, πιο έξυπνοι, πιο πετυχημένοι, κ.τ.λ. Αν θέλετε λοιπόν να αισθάνεστε πιο ευτυχισμένες, τότε ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να σταματήσετε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους ανθρώπους. Αντί για αυτό, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να βελτιώσετε τον εαυτό σας. Δυστυχώς οι περισσότερες γυναίκες (και οι άντρες) αυτό που κάνουν είναι να συγκρίνουν τον εαυτό τους με τους άλλους ανθρώπους και να στεναχωριούνται όταν ο άλλος υπερτερεί, χωρίς όμως στην ουσία να προσπαθούν να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σταματήστε λοιπόν άμεσα τις συγκρίσεις και την αυτολύπηση και προσπαθήστε να βελτιώσετε τον εαυτό σας.


Εκτιμήστε αυτά που έχετε!
Ορισμένοι άνθρωποι θα λέγαμε ότι έχουν μάθει να σκέφτονται με τέτοιο τρόπο που στην ουσία ζουν εκτιμώντας μόνο τα πράγματα που δεν έχουν. Αν δεν μάθετε να εκτιμάτε τα πράγματα που έχετε δεν θα μπορέσετε ποτέ μα ποτέ, να νιώσετε ευτυχισμένες. Αναζητήστε λοιπόν τι είναι αυτά που έχετε εσείς. Είτε πρόκειται για υλικά αγαθά (σπίτι, κ.τ.λ.) είτε πρόκειται για ανθρώπινες σχέσεις (οικογένεια, κ.τ.λ.), αυτό που χρειάζεστε είναι να μάθετε να εκτιμάτε πραγματικά, αυτά που έχετε.


Θέστε μικρούς στόχους!
Η καθημερινότητα παίζει καθοριστικό ρόλο στο πόσο ευτυχισμένος νιώθει ένας άνθρωπος. Θέστε μικρούς καθημερινούς στόχους και δεν θα χάσετε. Οι στόχοι αυτοί μπορεί να είναι οτιδήποτε. Μικρά πραγματάκια που εσείς επιθυμείτε.


Κοινωνικοποιηθείτε!
Ο άνθρωπος είναι ένα κοινωνικό ον. Πολλές φορές οι στεναχώριες μας, τα προβλήματά μας, η ψυχική μας διάθεση, κ.τ.λ. μας κάνουν να κλεινόμαστε στον εαυτό μας. Αυτό επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την ψυχική μας ισορροπία. Αν ψάχνετε να βρείτε τρόπο να είστε ευτυχισμένες, τότε η κοινωνικοποίηση είναι μια καλή λύση. Πάρτε τηλέφωνο μια φίλη σας να πείτε τα προβλήματά σας ή να κουβεντιάσετε, πείτε ένα γεια στον γείτονα, βρεθείτε με ανθρώπους που σας συμπαθούν και που τους συμπαθείτε και αμέσως η ψυχή σας θα γίνει πιο "ελαφριά".


Βρείτε ένα χόμπι!
Βρείτε μια δραστηριότητα ή ένα χόμπι. Μπορεί να σας αρέσει ο χορός ή μπορεί να σας αρέσει κάποιο άθλημα. Ότι και να είναι αυτό, τα χόμπι και οι δραστηριότητες είναι πολύ σημαντικά στο πόσο ευτυχισμένες αισθάνεστε. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα φροντίστε έτσι ώστε οι δραστηριότητες αυτές να είναι ταυτόχρονα κοινωνικές. Η συναναστροφή με ανθρώπους και οι νέες γνωριμίες πολλές φορές λειτουργούν θετικά στην ψυχοσύνθεση του ανθρώπου.


Βρείτε άντρα (αν δεν έχετε)!
Αναζητήστε να βρείτε άντρα (αν δεν έχετε). Μην περιμένετε να έρθει ο πρίγκηπας του παραμυθιού καβάλα πάνω στο άσπρο άλογο διότι αυτό μπορεί να μην συμβεί και ποτέ. Ξεκινήστε δραστηριότητες και χόμπι (όπως είπαμε παραπάνω), κοινωνικοποιηθείτε και επιτρέψτε σε άλλους ανθρώπους να σας γνωρίσουν. Κάντε νέες γνωριμίες και αν χρειαστεί μην διστάσετε να πλησιάσετε εσείς πρώτες. Η ζωή είναι για τις τολμηρές. Κατά κανόνα οι γυναίκες που έχουν σύντροφο είναι συναισθηματικά πιο "ολοκληρωμένες" από τις γυναίκες που είναι μόνες τους. Μην συνηθίζετε τη μοναξιά. Κάντε κάτι για αυτό τώρα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου